Bulgur s houbami

bulgurBulgur je surovina, která se zabydlela i v naší kuchyni. 

Svádí k experimentům a to je přesně pro mě. Stačí uvařit, přimíchat co máte doma
a je to k jídlu 🙂 a pokaždé je něco jiného.

Tentokrát jsem zvolila variantu bulgur s houbami a opečenou cuketu se sušenými rajčaty a bylo to fantastické.

Bulgur s houbami a cuketou

Bulgur
Čerstvé nebo sušené houby
Malá cibule
Sůl
Cuketa
Sušená rajčata
Olivový olej
Sýr

Pokud zvolím sušené houby, předem je namočím. Na olivovém oleji osmažím cibulku, přidám houby. Trochu podliji horkou vodou a podusím. Pak přidám bulgur, zaliji vodou tak, aby byl ponořený, osolím a vařím cca 10 minut. Poté vypnu a nechám dojít pod pokličkou.

Cuketu nakrájím na plátky, přidám sušená rajčata, trochu osolím a rychle osmahnu na olivovém oleji. Zasypu strouhaným sýrem a ještě zapeču v troubě.