Vzpomínka na Chorvatsko

musleRáda vzpomínám na naše dovolené. Chorvatsko si vždy připomenu jídlem. 🙂

Objevila jsem lastury z mušlí, které jsme vařily v Chorvatsku se záměrem si je občas něčím dobrým naplnit. Tak jsme to tentokrát udělaly poprvé. 🙂

Vzpomínka na Chorvatsko byla dokonalá.

Plněné mušle, batáty a plněné papriky

Filety z tresky
Limetka
Sýr balkánského typu
Kysaná smetana
Batáty
Chilli, rozmarýn, sůl
Sušená rajčata

Filety nakrájím na kousky,  promíchám s trochou limetkové šťávy a nastrouhaným sýrem a bylinkami. Přidala jsem trochu sušených rajčat na malé kousky. Plním do prázdných lastur.

Batáty pokrájím podélně na čtvrtky, potřu směsí olivového oleje chilli, bylinek a trochu soli. Upeču.

Očištěné, podélně rozpůlené papriky plním směsí balkánského sýra, kysané smetany a bylinek. Také zapeču.